NO TOUCH LAZER – GÖZE TEMAS OLMADAN YAPILAN GÖZ LAZER TEDAVİSİ
No Touch Lazer tedavisi ile miyop, hipermetrop ve astigmat tedavisi göze temas olmadan yapılır.
KONU BAŞLIKLARI
No Touch Lazer Yöntemi Hangi Hastalara Uygulanabilir?
No Touch Lazer Ameliyatı Uygulaması Nasıl Yapılıyor?
No Touch Lazer İşlemi Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
No Touch Lazer Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Gece Görüş Problemlerinde Nasıl Bir Uygulama Yapılır?
Neden No Touch Lazer Tedavisi
No Touch Lazer Yöntemi Hangi Hastalara Uygulanabilir?
Göz yapısı uygun olan miyop, hipermetrop ve astigmatı olan hastalara uygulanabilir. Yani, uzak ve yakın görme sorunu olan hastalar bu tedavi için aday olabilir. Daha önce katarakt ameliyatı olmuş kişilere, retinasında yırtık veya yırtık riski olan hastalara da göz yapıları uygun olmak koşulu ile uygulanabilen bir yöntemdir. Son olarak özellikle korneası ince olan ve kornea yüzeyi normalden daha dik olan kişilere de No Touch Lazer tedavisi uygulanabilmektedir.
No Touch Lazer Ameliyatı Uygulaması Nasıl Yapılıyor?
No Touch Lazer ameliyatına; göze anestetik damla damlatılmasıyla başlanır ve uygulama sırasında hasta herhangi bir ağrı veya acı hissetmez. Tedavi sırasında göze herhangi bir cihaz teması olmaz, lazer cihazından çıkan ışınlarla göze doğrudan tedavi yapılır. Hastanın tek yapması gereken lazer cihazından çıkan yeşil ışığa bakmak ve 60 saniye gibi kısa bir sürede her iki göz aynı seansta işlem yapılarak ameliyatı tamamlanmaktadır.
No Touch Lazer İşlemi Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
No Touch Lazer Ameliyatı sonrası gözlerin kapatılması gerekmez, hasta iki gözünü de açık tutarak evine gidebilir. Bu süreçte hastanın gözünü koruması için UV koruyucu gözlük kullanması söylenir. Hasta eve gittikten sonra 36 saat süreyle gözlerde batma, kızarma, yanma, ışıktan rahatsız olma ve televizyondaki küçük yazıları bulanık görme türü gibi şikayetler gelişir. Hastaya reçete edilecek ilaçlarla bu sürecin daha konforlu geçirilmesi sağlanır. Hasta ilk altı günü evinde geçirdikten sonra 7. Gün kontrole çağrılır. Tedaviden sonraki 7. günde hasta bilgisayarda çalışma ve otomobil kullanımı gibi işleri yapmaya başlar. İyileşme süreci ilerledikçe hastanın sağlıklı görme deneyiminde de artış olacaktır. Bu süreç yaklaşık olarak 3-4 haftayı bulabilmektedir. Hastanın No Touch Lazer ameliyatından sonra göz numarasında herhangi bir artış gerçekleşmez. Yani kontakt lens ve gözlük kullanımı gibi durumlar söz konusu değildir.
No Touch Lazer İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler?
No Touch Lazer ameliyat sonrası en az 1 hafta boyunca göz su ile temas etmemelidir. İşlem sonrasında doktorunuzun belirttiği süre boyunca reçete edilen göz damlalarının kullanımına dikkat edilmesi önemlidir. Ultraviyole ışıktan mümkün olduğunca gözlerin korunması konusunda hassas davranılmalı ve gün ışığının keskin olduğu saatlerde güneş gözlüğü kullanılması önemlidir. Ameliyattan hemen sonra araç sürülmemelidir. İyileşme sürecinin sağlıklı ilerlemesi bakımından 1 hafta dinlenilmeli ve yorucu işlerden kaçınılmalıdır.
Gece Görüş Problemlerinde Nasıl Bir Uygulama Yapılır?
Genel olarak ‘kartal gözü’ olarak da bilinen wavefront uygulamasında, göz içindeki ışık saçılmaları, sapmaları ölçülür ve lazer tedavisi buna göre yapılır. Bu sapmalar wavefront tekniğiyle düzeltildiğinde kişinin kendi göz yapısına uygun tedavi gerçekleşmiş olur.
Neden No Touch Lazer Tedavisi?
Tedavi göze cihaz teması olmadan gerçekleşir.
Her iki göz aynı seansta tedavi yapılır.
Tedavi sonrası gözlerin kapatılması gerekmez.
İnce kornealı gözlere de uygulanabilir.
Miyop, hipermetrop ve astigmatı olan gözlere uygulanabilir.
Gözden herhangi bir tabaka kaldırılması gerekmez.
Gözde kesi olmadığından göz kuruluğu ihtimali minimum düzeydedir.
Kişinin göz yapısına göre yüksek numaralara uygulanabilir.