Randevu Hattı

0312 316 43 43

Bize Yazın

info@ankasugoz.com

iLasik (Femto Lazer)

iLasik (Femto Lazer)

İLASİK LAZER NEDİR?

iLasik, çeşitli göz kırma kusurlarının kalıcı olarak tedavisinde kullanılan göz lazer ameliyatı çeşididir.
Astigmat, hipermetrop ve miyop gibi görme kusurları tedavisinde gözlük veya kontakt lens dışında uygun hastalar için yaygın olarak kullanılan ameliyattır.
Diğer lazer operasyonları gibi temel amaç kişinin yaşam konforunu arttırarak gözlük ve kontakt lens gibi yardımcı materyallerden kurtularak hayatını sürdürebilmesini sağlamaktır.

KONU BAŞLIKLARI;

  • iLasik Lazer Ameliyatı Nedir?
  • Femto Lazer (Bıçaksız Lazer) Nedir?
  • iLasik ve Lasik Arasındaki Farklar Nelerdir?
  • Ameliyat Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

iLasik Lazer Ameliyatı Nedir?

iLasik lazer ameliyatı bıçaksız lazer olarak da bilinmekle birlikte hipermetrop, astigmat ve miyop gibi kırma kusurlarının kalıcı tedavisinde kullanılan hastaya özel tedavi niteliği taşıyan göz lazer yöntemidir. Ayrıca keratokonus tedavisinde kullanılan halkalar için kanal açılmasında da kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Operasyon sırasında intralase (bıçaksız yöntem) ve göz yüzeyinin üç boyutlu topografisini ortaya çıkartan wavefront teknolojisi ile birlikte kişiye özel olarak uygulanan göz lazer yöntemidir.

Femto Lazer (Bıçaksız Lazer) Nedir?

Femto lazer, intralase teknolojisini kullanan bıçaksız olarak flep açılmasına olanak veren, çok küçük nanometrelerdeki dalga boyunda çalışan, kızılötesi bir göz lazer yöntemidir. Miyop, hipermetrop ve astigmatı olan hastaların tedavisinde kornea fleplerinin açılması amacıyla kullanılır. Ayrıca İntrakorneal halka segmentlerinin açılmasında ve kornea naklinde de kullanılmaktadır.
Femto lazer sayesinde daha stabil kornea flepleri açılabilirken, çeşitli excimer lazer operasyonlarında komplikasyon riskini en aza indirerek daha iyi sonuç alınmasını sağlamaktadır.

iLasik ve Lasik Arasındaki Farklar Nelerdir?

iLasik lazer ameliyatında korneal flepin açılması için femto lazer kullanılırken LASIK operasyonlarında mikrokeratom bıçağı kullanılmakta ve bu yüzden komplikasyon riski düşüktür.
iLasik lazer operasyonlarında LASIK operasyonlarından farklı olarak kullanılan wavefront teknolojisi ile gözün üç boyutlu haritası çıkartılabilir ve bu sayede her hasta için olabildiğince kişiselleştirilmiş bir tedavi yöntemi uygulanabilmektedir.
Son olarak, LASIK yöntemine göre daha ileri seviye bir teknolojidir.

Ameliyat Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tedavi işlemi öncesinde göz doktoru tarafından hastanın genel sağlık durumu kontrol edilir. Operasyon öncesinde hastaya özel muayene yapılarak hastanın operasyon için uygun olup olmadığı tespit edilir. Hasta ve yakınlarına operasyon süreci ve olası riskler ile ilgili bilgilendirme yapılır ve hastanın da onayı alınarak operasyona karar verilir.
Ameliyat günü hasta göz bölgesine herhangi bir makyaj yapmamalıdır. Ameliyat günü kan sulandırıcı gibi bazı ilaçların kullanılmaması veya ne oranda kullanılacağına göz doktoru karar vermelidir. Kontakt lens kullanan hastalar lens kullanımını daha önceden kesmelidirler.
Hastanın göz lazer ameliyatı öncesinde dikkat etmesi gereken diğer hususlar var ise doktoru tarafından bu hususlar hastaya bildirilmelidir.


    • Kimlere Uygulanabilir?

      • 18 yaş ve üzerindeki kişilere,
      • Son 1 yıl içinde gözlük numaraları değişmemiş olan kişilere,
      • Kornea kalınlığı yeterli seviyede olan kişilere,
      • 4 dereceye kadar astigmat, 10 dereceye kadar miyop ve 6 dereceye kadar hipermetrop olan hastalara,
      • Diyabet ve benzeri kronik hastalığı bulunmayan kişilere,
      • Yapılan detaylı muayene ve tetkikler sonucunda göz yapısı göz doktoru tarafından femto lasik için uygun bulunmuş hastalara da uygulanabilir.

      İLasik Göz Lazer Ameliyatı Nasıl Yapılır?

      Öncelikli olarak wavefront teknoloji ile hastanın gözünün 3 boyutlu haritası oluşturulur. Elde edilen bilgiler excimer lazere kişiye özel kullanılmak üzere gönderilir.
      Ameliyata başlamadan öce hastanın gözü anestezik damla ile uyuşturulur ve uyuşma gerçekleştikten sonra femto lazer ile bıçaksız olarak flep oluşturulması sağlanarak tedavi uygulanır.
      Öncesinde excimer lazer cihazına gönderilen bilgiler doğrultusunda korneanın lazer ışınlarıyla yeniden şekillendirilmesi sağlanır. Ayrılan flep tekrar yerine yerleştirilmek sureti ile tedavi tamamlanır. Böylece göz kırma kusuru tedavi edilmiş olur.
      Uygulama esnasında excimer lazer cihazı, göz tanıma özelliğinin avantajını kullanarak gözün kendi ekseni etrafında dönme hareketini takip ederek kornea bölgesinde lazer ışınlarının doğru bölgeye kilitlenmesini sağlamaktadır.
      Her iki göz için ameliyat yaklaşık olarak 4-5 dakika aralığında sürmektedir.



      Tedavide ;

      • Wavefront teknolojisi sayesinde hassas biçimde kişiye özel olarak uygulanabilmektedir,
      • Güvenli ve konforlu bir yöntemdir,
      • Aynı seansta her iki göze de uygulanabilir.
      • Hasta aynı gün taburcu edilir.
      • Operasyon sonrası iyileşme süreci hızla gerçekleşir.
      • Yöntem olarak etkinliği kanıtlanmış ve FDA onayı almış
      • Elde edilen görme netliği son derece yüksektir.
      • Bıçaksızdır ve dokunmadan gerçekleştirilir.
      • İnce kornealı hastalara da tedavi olma seçeneği sağlar.
      • Flep kayma ve kırışma riski azdır.
      • Gece araba farlarından rahatsız olma durumu çok daha azdır.

      Sık Sorulan Sorular;

      Astigmat Sorunu Düzeltilebilir Mi?

      Yakın ve uzak görme sorununun yanında astigmat da tek seansta düzeltilebilir.

      Tedavinden Sonra Numaralar Tekrar Yükselir Mi?

      Tedavi sonrası ilerleyen yıllarda numaraların yükselmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Eğer göz numaralarınızın ilerlemesi durmamışsa, ameliyat yapılsa bile tekrar numaralarınız ilerleyebilir. Bu yüzden en az son bir yıldır numaralarınızın sabit kalmış olması gerekiyor.

      Operasyon Ne Kadar Sürüyor?

      Operasyon yaklaşık 4-5 dakika gibi kısa bir süre de tamamlanıyor. Operasyon damla anestezisi altında yapılmaktadır.

      Lazer Tedavisinin Sonrasında Ağrı veya Yanma Olur Mu?

      Tedavide korneada kapakçık oluşturulduğu için ameliyat sonrasında 2 saate kadar ağrı batma ve sulanma olup sonrasında bunlar geçmektedir.

      Tedavi Sırasında Gözü Oynatmak Riskli Midir?

      Kişinin gözü excimer lazer cihazı tarafından (özelliği gereği) algılanarak gözdeki kendi çevresi etrafındaki hareketlerini takip edebilir ve bu sebepten dolayı gözü oynatmanın riski yoktur.

Whatsapp
Tıkla Ara